Home

   Home

   Download


Help

   FAQ

   Installation

   Message Board

   Importing Data File
   Into GoldMine
   Into Act


Other

   Testimonies

   Custom Programming

   PHP Version


Other Favorites

   Hire a clean comedian

   Bible Search Engine

   Bible in a Year

   Parallel Bible

   The Richer Life










 





[ Message Board Home ]    [ Post Reply ]    [ Log In ]    [ Sign Up ]



  Subject: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 12:06:27 pm
  By: alsenz

I am new to this but I set up all of the options to the best of my knowledge. The problem is that when I click the submit button all that returns is the footer text from the bizmail.pl script. No emailed results or datafile created. What am I doing wrong here.

Help is greatly appreciatd.



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 12:47:22 pm
  By: Seth Knorr

From what I can see from testing your form, The problem is that you have not uploaded: error.html
to your cgi-bin.

That is why you are getting a blank page apon submission.

Seth



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 12:52:16 pm
  By: alsenz

I see it there. Are you sure? Not questioning your ability, please double check for me. Thanks



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 12:52:47 pm
  By: Seth Knorr

OK ONE OTHER SIDE NOTE, THAT IT ACTUALY MAY BE INSTEAD.

when naming INPUT fields on a form you do not want to have spaces. You will almost always make your server go nuts, and spit out an error.

so instead of having:
<input type="text" name="First Name">

USE AN UNDERSCORE TO SEPERATE:
<input type="text" name="First_Name">

Do this for all fields that have a space in them, Then update the "sort" and "required" fields, and then try again.... You should then have some success.

Let me know how it works out for you.

Seth



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 1:13:53 pm
  By: alsenz

OK, check out my file now, it's updated. Still same problem.

Thanks



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 1:16:21 pm
  By: alsenz

Ok, now I get HTTP 404 error - File not found.



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 1:24:39 pm
  By: alsenz

I also stated the page could not be found now, if that helps.



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 1:32:42 pm
  By: alsenz

This is a win2k IIS server. I am using the windows version of your script. Using Dreamweaver to post. Everything is posted to the root and /cgi-bin directories. And my host has set the cgi folder permissions. Hope this helps.



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 1:45:16 pm
  By: Seth Knorr

The reason you are getting a page not found is because of an inproper url to success.pl

Try:
<input type="hidden" name="success_page" value="http://www.houstonlabel.com/cgi-bin/success.pl?p=1&firstname={firstname}">

HOWEVER THIS IS STILL NOT GOING TO SOLVE YOUR COMPLETE PROBLEM. For whatever reason your server is unable to pull file contents and read them.

I would check with your hosting company and check if they have any errors in the error log.

Let me know what they have to say.

Seth



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 1:54:09 pm
  By: alsenz

Haven't checked with host just yet but when I fixed the url problem and retested it came up with a blank page, no error.



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 2:21:39 pm
  By: alsenz

Check with host and they said it is hanging somewhere in the success.pl script. Told me to add this somewhere in the code:

OLD:
$mailprog = '/usr/lib/sendmail -i -t';

NEW:
$mailprog = 'sendmail.exe';

OLD:
# Open The Mail Program
open(MAIL,"|$mailprog");
From: $Config{'email'} ($Config{'realname'})\n";

NEW:
open(MAIL,"|$mailprog -t");
print MAIL "From: websitefeedback\@houstonlabel.com\n";

Thanks for all of your help



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 2:42:25 pm
  By: alsenz

My host says to use formmail script, but the whole reason I am trying to use your script is the file attachment feature that I was going to implement later on after I got it working.

Thanks



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 04/30/2004 at 7:45:32 pm
  By: Seth Knorr

Let me test out the script and see what I can come up with for you.


Seth



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 05/03/2004 at 5:20:00 am
  By: alsenz

My host has available Unix server, would this be more favorable for the cgi script. I will look into this morning.



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 05/03/2004 at 6:24:36 am
  By: Seth Knorr

Yes, this script works well on Unix servers. That it was created for Linux.

Seth



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 05/05/2004 at 10:23:37 am
  By: alsenz

Ok, got the files on a Unix server now, but it returned a 500 Internal Server Error error. Know what this means?



  Subject: Re: returns only footer from bizmail.pl
  Posted: 05/05/2004 at 1:45:08 pm
  By: Seth Knorr

It could be a couple of things:

1. did your remember the \ before the @ sign when configuring the send to and cc to email address.

2. is the path to perl correct at the top of bizmail.cgi

3. Did you upload the MIME folder to the cgi-bin and chmod the MIME folder and Lite.pm which is located in this folder to 777.

These are the first basics, also have you changed the script in anyway other than what you are supposed to configure. Make sure you did not acidently delete any code.

4. ON LINUX YOU HAVE TO SET THE FILE PERMISSIONS. Have you done this?

Seth



Reply To This Topic

Subject
Message  
Username
Password
Due to unrelated post's, you must have an
account to post a message. To Sign Up click here.




Copyright 2000-2010 Seth M. Knorr,
BizMailForm.com Forms Processor, All Rights Reserved